Blog

BoskLab

Als bomen konden praten, wat zouden ze ons dan zeggen? Hoe kijken bomen eigenlijk naar ons? En waar verlangen bomen naar? In het kader van BOSK kroop ik onder de schors van monumentale Leeuwarder bomen om ze een stem te geven. Wat de bomen te vertellen hebben is te lezen in de poëzieroute die vanLees verder “BoskLab”

Onzekerheidsrelatie

Mijn gedicht Onzekerheidsrelatie werd gepubliceerd in deze kersverse bundel met wetenschapspoëzie tussen namen als Anna Enquist, Jean Pierre Rawie, Ingmar Heytze, Esther Jansma en vele anderen. Te koop bij de boekhandel (zolang de voorraad strekt).

Zoekgeschiedenis

Mijn gedicht zoekgeschiedenis werd gepubliceerd in literair tijdschrift Kluger Hans. En dat niet alleen! Het werd ook nog eens door beide meters van het nummer #Gêne gekozen als een van hun favoriete teksten! En als kers op de taart werd ik ook nog uitgenodigd om mee te doen met Literaire Schurft. Lees het gedicht enLees verder “Zoekgeschiedenis”

Sneeuwbol

Ik wil je in een sneeuwbol bewarenwaarin je enkel zacht wordt overladendoor traag vallend goudfoliewanneer de wereld op zijn grondvesten schudt ik wil je ogen voortdurend bedekkenwimpers teder strelend in mijn handpalmalleen het licht door de vingers zienonbezoedelde ziel behoeden voor hartzeer strak vasthouden laat striemen achterin het reliëf van je huid lees ik mijnLees verder “Sneeuwbol”

Huidhonger

Er bestaan mieren die bij overstromingen een vlot vormenin elkaar verstrengeld zeilen ze soms maanden rondop de lijken van hun opofferingsgezinde soortgenotenhet is tweehonderdveertien dagen geleden dat iemand mij aanraakte met ingehouden adem, zoals ik deed toen ik een kind wasloop ik met bogen om mensen heen totdat ze in sterretjes oplossenschurend tegen muren enLees verder “Huidhonger”

Tetris

Je verschuift je organen
maakt plaats in de kern
van je wezen
keert binnenstebuiten
en wacht

Vreemde vogels

Zo hoort het niet
zeiden ze en
je doet het niet goed
maar niemand vroeg waarom
of vertelde hoe het dan moest

Gewassen

Door haar laatste jurk aan een hanger voor het slaapkamerraam valt zonlicht zachtroze in
de kamer een kille moederschoot

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.


Mijn blog volgen

Krijg nieuwe content direct in je mailbox.