Over

Marloes van der Singel (1982) schrijft korte verhalen en gedichten die gaan over drijvende mieren, kattencafés, Hubba Bubba en kwijtraken wat je lief is. Ze heeft een zwak voor buitenstaanders, een ietwat verontrustende fascinatie voor de dood en een liefde voor flora en fauna, wat dan ook terugkerende thema’s zijn. Eerder werk werd gepubliceerd in Kluger Hans, Op Ruwe Planken, tijdschrift Ei en tijdschrift de Optimist, MUGzine #5 en de Seizoenszine. Ze droeg voor bij Dichters in de Prinsentuin 2021.

Ook was ze finalist van Het Rode Oor 2019 en was haar korte verhaal te horen op NPO Radio 1. Haar gedicht ‘Gewassen’ verscheen als een van de drie beste gedichten in een bloemlezing van uitgeverij Gopher. In 2020 werd ze genomineerd voor de Rob de Vos-poëzieprijs met haar gedicht ‘Vreemde vogels‘ en ontving een eervolle vermelding. Na een studie Social Work volgde een reeks vreemde baantjes, tot ze besloot Tekstbureau Geroezemoes op te richten. Als ze niet schrijft loopt ze het liefst op blote voeten door de bossen waar ze opgroeide, in het mooie Weststellingwerf, waar ze samen met vriend Alex en zoons Oscar en Isaac in een rommelig huis woont.

Wil je graag iets vragen? Marloes zien zweten op een podium? Praten over kluizenaren of spreeuwenzwermen? Mail dan naar marloesvandersingel@gmail.com