Shiny Happy People

Ik stap de trein uit, probeer mijn haar te fatsoeneren, dat er eeuwig uitziet alsof ik op een stormachtige dag een strandwandeling heb gemaakt, en zie hem staan wachten aan het einde van het perron. Versleten gympen onder een stone washed jeans, zwarte schippersjas, stoppelbaardje op een prachtige kaaklijn, alsof hij zo uit een te duur modeblad is gestapt.

Hij is in gedachten verzonken, een frons tussen zijn wenkbrauwen, maar zijn hele gezicht licht op als hij mijn kant op kijkt. Zijn ogen schitteren en hij doet mij denken aan een puppy die zijn favoriete speeltje ziet, na het een lange tijd gemist te hebben.

Ik glimlach onwillekeurig en hoewel het lastig is op de hoge hakken die ik draag versnel ik mijn pas en loop in zijn richting. Zijn lach reikt nu bijna van oor tot oor en ik zie dat hij zich inhoudt om niet te gaan rennen. De afstand tussen ons wordt steeds kleiner en hij laat zijn rugzak vast van zijn schouder op de grond zakken, klaar voor de omhelzing.

Ik check uit bij de NS en loop hem rakelings voorbij. Over mijn schouder zie ik hoe zijn prachtige vriendin die achter mij liep in zijn uitgestoken armen verdwijnt en hem zoent, en ik vervolg zuchtend mijn weg. Fucking shiny happy people.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s