Uitstelleritis

uitstelleritis

Al weken moet ik bellen naar Duo (of voor mijn mede dertigers misschien beter bekend onder de naam IBG). Om mijzelf te dwingen dingen te doen die ik eigenlijk liever niet wil doen maak ik ‘to do’ lijstjes zodat ik, nadat ik iets van het lijstje heb afgewerkt, dit heel bevredigend door kan strepen. Regelmatig komt het echter voor dat een item niet doorgestreept wordt maar gewoon van het ene to do lijstje naar het volgende verschuift, zo ook – bellen met Duo.

Vandaag had ik mijn lijstje weer gemaakt, en trots weggestreept;

kattenbakken verschonen

oud papier weggooien

stofzuigen

allergiemedicatie bestellen

Duo bellen

Ik sta, kauwend op mijn pen, naar het lijstje te kijken en overweeg om het gewoon door te strepen, alsof ik mijzelf daarmee voor de gek kan houden en kan doen alsof ik het daadwerkelijk heb afgehandeld. Zuchtend leg ik de pen weer neer en plof op de bank om op internet het telefoonnummer van Duo op te zoeken.

Uit automatisme open ik eerst mijn e-mail en ik zie dat ik een notificatie van Facebook heb, ik ben uitgenodigd voor een Halloween feestje. Ik klik op de melding en besluit dat ik wil komen, en kijk even wie er nog meer gaan. Voor ik het weet zit ik vakantiefoto’s te bekijken van de achterbuurvrouw van de halfzus van een oud collega die ik uit een ver verleden ken, die kennelijk een weekje naar Bora Bora is geweest, en heb ik achtereenvolgens uitgezocht wat een ticket naar Bora Bora kost (teveel voor iemand die werkloos is) en waar de naam Bora Bora eigenlijk vandaan komt (een Engelse verbastering van Pora Pora, wat ‘eerstgeborene’ betekent in het Tahitiaans).

Inmiddels ben ik alweer een kwartier verder en ik zeg tegen mezelf dat ik nu echt het telefoonnummer ga zoeken, maar niet voordat ik eerst nog heel even snel een kort filmpje kijk van een kitten die van de bank valt, gevolgd door een hond die verbazingwekkend goed kan skateboarden, een nijlpaard met een neusfluit en een giraf die in het gezicht van een baby niest, waarna ik mijn maag hoor rommelen en besluit om even snel iets te eten.

Natuurlijk heb ik geen brood meer in huis en moet ik eerst naar de supermarkt. Ik kijk op smulweb om inspiratie op te doen voor wat ik vanavond wil eten zodat ik alles in één keer kan halen. Na een half uur heb ik van aspergesoep naar zalm wraps gescrold en heb ik zoveel mogelijke maaltijden gezien dan ik het helemaal niet meer weet, en inmiddels verrek van de honger.

Op de fiets naar de supermarkt hoor ik in mijn hoofd een beschuldigende stem; ‘je hebt Duo nog steeds niet gebeld’, en ik moet aan mijn moeder denken die altijd zegt ‘stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen’. Ik zet het volume van mijn mp3 speler iets harder.

In de winkel sta ik nog tien minuten te twijfelen tussen de veertig verschillende soorten cornflakes, voordat ik afreken en daarna nog even bij de boekhandel langs ga, ik ben er nu toch.

Thuisgekomen nuttig ik een uitgebreide lunch waarna ik uiteraard eerst de afwas weg moet werken die al een aantal dagen steeds hoger opgestapeld is. ‘DuoDuoDuo!!’ klinkt het ondertussen dwingend in mijn hoofd, als een vastgelopen slechte plaat, en gedwongen door dit irritante mantra zoek ik eindelijk het telefoonnummer erbij. Met grote tegenzin pak ik mijn mobiel om het telefoontje te plegen en zie dat ik een paar whatsapp berichtjes heb. Die moet ik natuurlijk even beantwoorden en even later ben ik verwikkeld in een geanimeerd whatsapp gesprek met een vriendin over de complexiteit van de liefde en wat een ontzettende eikels mannen kunnen zijn. Voor de gezelligheid heb ik mijzelf maar een borreltje ingeschonken, en we keuvelen een eind weg.

Als we het gesprek afgerond hebben met een hoeveelheid aan liefdevolle smileys schiet me weer te binnen dat ik een telefoontje moest plegen en ik toets het nummer in. ‘Op dit moment zijn wij telefonisch niet bereikbaar, de Duo info lijn is elke werkdag geopend van negen tot vijf’.

Enigszins beschaamd verbreek ik de verbinding. Ik zet het morgen bovenaan mijn lijstje en dan bel ik gelijk, echt!

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s